agost 21, 2021

Al llarg de la nostra vida, moltes dones hem sentit o hem actuat mogudes per la síndrome de la impostora. 

N’heu sentit a parlar? No ens hem atrevit a presentar-nos a un ascens professional, o a dur a terme actuacions de visibilitat perquè pensàvem que hi hauria algú millor per a accedir-hi, o que els nostres assoliments eren insuficients. Sovint no ens hem permès complir els nostres somnis.

Hi ha estudis que indiquen que les dones només es presenten a ofertes laborals quan compleixen almenys el 90 % dels requisits. De mitjana, els homes s’hi presenten quan en reuneixen un 60 %. 

T’han tallat les ales algun cop? O te les has tallat tu? Ha arribat el moment de creure-t’ho. Simplement, fes-ho.

Ens manquen referents femenins i, tot i que cada vegada hi ha més productes culturals que ens ho expliquen –llibres, pel·lícules, contes…- és un treball que hem de fer nosaltres per a les noves generacions, i per a nosaltres mateixes. 

Cal que tinguin exemples de dones en el camp de les ciències, l’esport, la tecnologia… Perquè això els hi obrirà un món. Sense referents per a les nenes és difícil que hi hagi vocacions i somnis. Ensenyem-lis que elles PODEN, que nosaltres PODEM. Que vegin dones que no renuncien als seus somnis, que ho normalitzin. Que potser s’equivoquen, tenen entrebancs, però que s’aixequen i ho tornen a intentar. T’hi atreveixes?

Vull un futur millor per a totes nosaltres.

On ens mirin la brillantor dels ulls enlloc del pentinat.

On ens animin a volar alt enlloc de tallar-nos les ales.

Vull que no ens creiem vulnerables quan se’ns neguin els ulls, sinó dones fortes amb capacitat per afrontar els errors i transformar-los en reptes.

Anhelo el dia en què les persones estiguem atentes a les nostres paraules i no a les nostres vestimentes.

Percebo que encara hi ha uns estereotips que no afavoreixen ni a nens, ni a nenes. Malgrat això, està a les nostres mans construir un nou camí per a millorar-ho: envoltar-nos de gent que sumi, escollir el nostre camí o allunyar-nos de rancúnies són eines per construir un futur més respectuós.  

Gràcies a dones increïbles he tingut l’oportunitat de poder-me fixar objectius sense autolimitar-me, i he conegut el poder de la sororitat. Decideix, sigues feliç, perquè és el teu camí. No defalleixis.

Molta sort i empenta!

Photo by S L on Unsplash