Ainhoa i Les nenes poden

Descobreix una mica més sobre mi i el meu projecte

Sóc l’Ainhoa, porto des del 2007 exercint com advocada laboralista a Girona i Barcelona principalment. Des del 2018, he anat compaginant la meva feina d’advocada, amb la de professora universitària i Lesnenespoden. Des de sempre he trobat important la justícia i la  motivació en les dones / noies / nenes. 

En la meva carrera d’advocada, en moltes relacions laborals  (resoltes a voltes judicialment i d’altres extrajudicialment) hem trobat un rerefons latent: micromasclismes i la incomprensió cap a les famílies que desitgen de veritat conciliar.

Quan vaig tenir a la meva primera filla, l’interès per aquests temes va augmentar considerablement. Ara tinc dues filles.   I tant en el meu entorn, com en la societat en general, percebo que encara hi ha uns estereotips que no afavoreixen ni a nens, ni a nenes.

Com a membre de la Comissió de dones del Col·legi de l’advocacia he pogut participar en actes inspiradors pel canvi cap a una societat més igualitària. Cap començament és fàcil. Com tothom, també m’he trobat entrebancs en el camí, però si em preguntes, intento no rendir-me mai. Per què? Perquè qualsevol esforç realitzat val la pena per millorar el futur dels nostres infants. Necessitem una igualtat real i efectiva.

El que escoltem dia rere dia durant la nostra infantesa ens influeix per sempre. Si podem ajudar a transmetre missatges positius que enforteixin a les noves generacions de nenes serà un èxit. Junt@s farem una societat igualitària.

Crec molt útil per les dones, noies i nenes que puguin accedir a productes, informacions i serveis que les il·lusionin, sortint dels estereotips de sempre. Per això, m’ha agradat realitzar col·laboracions radiofòniques amb perspectiva de gènere. 

El que pensem i decidim té un impacte directe a la nostra vida. Si integrem en el nostre dia a dia frases i hàbits que ens enforteixin, a poc a poc construirem un sentit més positiu. No es tracta d’estar sempre en una il·lusió naïf però tampoc hem d’estar enfadats o frustrats cada dia. Repetim afirmacions i pensaments positius!

Existeixen estudis que diuen que tenim pensaments diaris en percentatges majors negatius que positius. Estaria bé canviar-ho, no?